ГЕРБ пасува, чака "да се овъргалят докрай"

Това е решението на ръководството на партията и парламентарната група, които рано тази сутрин са били свикани от лидера им Борисов на спешна среща

ГЕРБ пасува, чака "да се овъргалят докрай" | StandartNews.com

ГЕРБ няма да внасят вот на недоверие към ПП, оставят управляващите "да се овъргалят докрай". Това съобщи Епицентър.бг от свои източници.

Това е било окончателното решение на ръководството на партията и парламентарната група, които рано тази сутрин са били свикани от лидера им Борисов на спешна среща.

"Тъжно и трагично е, че правителсвтото се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, за които говорихме още от неговото създаване, че са несъвместими. А поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност. Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, след 6 месеца вече достигнаха до ниво нулева толерантност по между си", каза .депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание.

ГЕРБ заговори за политическа криза

"На мястото на Петков бих поискал вот на доверие и чак тогава да говоря за кабинет на малцинството. Очевидно ние нямаме доверие на правителсвтото. Няма да покрепим бюджета. Работата на Народното събрание е блокирана. Това правителство с този мандат и състав не може да продължи да работи. Носили сме отговорност за управлението, когато сме били управляващи, не ни карайте да носим отговорност и когато не сме", коментира депутатът Тома Биков.Биков не даде конкретен отговор на въпроса дали ПП ГЕРБ ще внесат вот на доверие към правителството.

Епицентър. бг припомня вчерашната декарация на ГЕРБ, прочетена от Николай Нанков, която се оказа пророческа. 

"Вчера вицепремиерът Гроздан Караджов каза, че правителство ще падне, ако "Хемус" и "Струма" не бъдат довършени. Стягайте си багажа, събирайте си папките и падайте бързо, защото вече за всички е ясно, че и двете магистрали няма да бъдат завършени в сроковете, заложени от вас", отсече той.

По думите му от финансовия министър Асен Василев зависят всички политики, които се реализират в държавата през последната една година."Скоро на всички ще стане ясно, че на практика индексация на договорете за строителство няма да има, защото в актуализацията на бюджета не е заложена и една стотинка за индексиране. Правите мили очи на строителите, а единственото нещо, което трябваше да направите, е да заложите средства в бюджета и това ще се върне като бумеранг заради хиляди спрели проекти с възложител държавата", каза Нанков.

Според него най-лошото строителство е незавършеното."И това ще построите вие - нула, и като гробници ще останат да стърчат стотици хиляди незавършени обекти", казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай