ГЕРБ отговори на Кацаров

Днес стана ясно, че здравният министър сезира прокуратурата за изказване на Бойко Борисов

ГЕРБ отговори на Кацаров | StandartNews.com

„Всеки ден престой на Стойчо Кацаров на поста здравен министър вдига степента на обществена опасност заради липсата на адекватни решения по овладяването на епидемичната вълна. Единственият виновник за липсата на навременна информация, че срокът на годност на изтеклите ваксини е удължен, е Стойчо Кацаров. Същият е виновен и за провалената ваксинационна кампания до момента, заради която ваксините отлежават във фризерите, а България остава на последно място по ваксинация в ЕС. Припомняме, че именно Бойко Борисов и ГЕРБ сме политическата сила, която най-много е агитирала за необходимостта от ваксинация”.

Това е официалното изявление на ПП ГЕРБ в отговор на новината, че здравният министър д-р Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура за изказване на Бойко Борисов за ваксините срещу COVID-19. Преди дни председателя на партията заяви, че се използват ваксини с изтекъл срок на годност.

„На 24 октомври тази година, г-н Бойко Методиев Борисов, в изявление пред медии, разпространи следната информация: „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност – Pfizer - до 30 септември им е срокът за годност“. Изявлението е от категорията фалшиви новини”, се казва в сигнала до прокуратурата.

ВИЖ ОЩЕ: Кацаров сезира прокуратурата заради Борисов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай