ГЕРБ: Очаквахме сцени, но не в тази пълнота

Очаквахме провокации, но не и в тази пълнота

ГЕРБ: Очаквахме сцени, но не в тази пълнота | StandartNews.com

"Тези сцени ги очаквахме, но не в тази пълнота. Дни наред в публичното пространство и социалните мрежи се появяваха организации за "народната любов". Очаквахме провокации, но не и в тази пълнота. Сключихме договор, а "София Тех Парк" уреди охранителите. Имаше само един вход за събитието, другите бяха нерегламентирани", съобщи в сутрешния блок на бТВ пиарът на ГЕРБ Никола Николов.

Според него ГЕРБ не е плащала за охранителна фирма. Охраната беше част от договора със "София Тех Парк". Цветомир Паунов отговаря за подобни организации, както аз и колеги от централата, допълни Николов.

"Не знам кои са мъжете нападнали, Генка Шикерова и Полина Паунова. И ние като тях питаме, кой ги нападна", каза още пиарът на ГЕРБ.

"Нали не очаквате, че ние от ГЕРБ ще наемем хора, ще ги докараме на събитието, за да може те да бият и блъскат хора. Че да плащаме да бият и наши хора", попита Николов.

"Гледайки профила на провокаторите, виждам млади момчета на 15-16 години, те нямат право да участват в партия заради възрастта си. Провокаторите ми приличат на футболни фенове", разкри пиарът на ГЕРБ.

"Владимир Капарис, опитал да иска служебна карта на Полина Паунова, е бил редови член на ГЕРБ. Не е бил оторизиран за искане на журналистически карти. Може би е искал легитимация, защото е бил сниман. може би телефонът му е слаган твърде близко до лицето, разкри Никола Николов.

"Искрено се извиняваме за инцидента с Генка Шикерова и Полина Паунова", заяви пиарът на ГЕРБ.

Никола Николов е бил призован на разпит, а от ГЕРБ са внесли две жалби в СДВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай