ГЕРБ готови с кабинет, чакат сигнал от Демократична България

От партията са изненадани от поведението на техния най-близък възможен партньор

ГЕРБ готови с кабинет, чакат сигнал от Демократична България | StandartNews.com

ГЕРБ са готови да предложат състав на правителство след като им бъде връчен мандат от президента Румен Радев. В същото време от партията са изненадани от поведението на техния най-близък възможен партньор - "Демократична България".

Готови сме да предложим правителство още в рамките на първия мандат. Нека стартира конституционната процедура по връчването на мандатите, ще проведем отново поредица от разговори с нашите потенциални коалиционни партньори. Считаме, че такъв наш потенциален и естествен партньор е "Демократична България", заяви в интервю за БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Странно изглежда поведението на нашите партньори от ДБ. Ние сме част от едно политическо семейство, 90%  от програмите ни се препокриват, ценностите са ни евроатлантически, заяви още тя. 

По повод промените в Изборния кодекс Петкова коментира, че внесените предложения от БСП са разумни, "няма нищо по-демократично хората да имат избор - дали да гласуват с хартиена бюлетина или с машини".

По повод подкрепата за правителство тя заяви, че са изпратили програмата на кабинета на парламентарните групи. "Ще водим разговори по политиките, ще търсим допирни точни и ще работим по тях", каза Теменужка Петкова. 

Според нея необвързващият меморандум с "Джемкорп"  и "Ай Пи 3", след като се прочетат клаузите, се оказва обвързващ.  Новината е, че тотално е погазена процедурата за подписване на момерондум, дадена е енергетиката на една офшорка. 

На 25 февруари "Булгаргаз" с директор Людмил Йоцов бил изпратил писмо до  "Джемкорп" да достави 500 000 мегаватчаса втечнен газ месец преди подписване на меморандума. Петкова коментира, че още оттогава са били готвени посредници. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай