Георгиев: Младите хора трябва да бъдат граждански активни

Георгиев: Младите хора трябва да бъдат граждански активни | StandartNews.com

Младите хора не бива да подценяват своята лична отговорност за развитието на държавата. Това заяви председателят на МГЕРБ и народен представител от ГЕРБ Георг Георгиев по време на дискусия „Местна власт и младите хора", организирана от район „Студентски" и фондация „Деца на България". На събитието присъства временно изпълняващ длъжността кмет на район „Студентски" Велина Влахова.

"Младите хора трябва да бъдат граждански активни. Те трябва да участват в решенията и действията на местно и регионално ниво", заяви Георг Георгиев. Той уточни, че активното гражданство се изразява в това да участваш и влияеш в процеса на вземане на решения и същевременно с това да допринесеш за изграждането на едно по-добро общество.

„Искаме възможно най-много млади хора да останат и да се реализират в България", заяви председателят на МГЕРБ. Той уточни, че основен приоритет на ГЕРБ е образованието. „Ние определяме образованието като ключов фактори за икономическия растеж на България", заяви Георг Георгиев. Той изтъкна, че младите хора трябва да бъдат част от взимането на решения. „Не трябва да бъдете политически апатични, трябва да бъдете обществено ангажирани и да упражнявате правото си на глас", заяви Георг Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай