Ген. Янев каза ще остане ли премиер и на БСП

Нека да оставим партиите да си свършат работата, заяви той

Ген. Янев каза ще остане ли премиер и на БСП | StandartNews.com

Служебният премиер ген. Стефан Янев отговори в парламента на въпроса ще остане ли министър-председател и в правителство на БСП. Тази сутрин президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на кабинет на БСП. Нинова го прие с обещанието да направи всичко възможно за съставянето на редовен кабинет. Тя обясни, че имена на министри от служебната власт продължават да стоят на масата за преговори. По-късно разпрати покани до ИТН, Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме” за разговори.

"Парламентарно представените партии много добре знаят каква е тяхната отговорност, как се водят преговори и как се съставя правителство.", коментира служебният премиерът Стефан Янев след участието си в петъчния парламентарен контрол.

На въпроса би ли участвал в правителство, излъчено с мандат на БСП, Янев отговори: „Нека да оставим партиите да си свършат работата, парламентарно представените партии много добре знаят каква е тяхната отговорност, как се водят преговори и как се съставя правителство."

"Нека те да си намерят подходящите баланси и когато стигне въпросът да се говори с конкретика и с конкретни личности, нека те да си проведат тези разговори”, допълни Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай