Гарелов отказа да вини Слави. Ето причината

Твърди, че има по-дълбоки причини

Гарелов отказа да вини Слави. Ето причината | StandartNews.com

"Всички сме разочаровани, защото имахме заблуда, че партиите на протеста не може да не са се разбрали помежду си, след като имат някаква обща крайна цел. Доведоха нещата до там, че всички, които очакваха промяна в страната, са разочаровани - не от някоя от партиите, а от крайната цел на целия политически подем, който имаше в България през последната година", каза Иван Гарелов в студиото на БНР. 

Той подчерта, че няма да се присъедини към "хора на онези, които обвиняват Слави Трифонов и неговите помощници", защото има по-дълбоки причини и те трябва да бъдат търсени.

 "Мисля, че една от дълбоките причини е, че те са много различни по природа. В т. нар. протестни партии - "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" - водещите фигури са хора от статуквото, които отдавна са в парламента, били са някои и министри - те знаят за какво става дума и така са свикнали.

В същото време, хората на Слави Трифонов са група от хора, които са расли в медийната джунгла, имали са една относителна свобода. Когато им казваш, че така не се прави, те са горди с това, когато им казваш, че това не е парламентаризъм, те са доволни, защото знаят, че точно така трябва да се променят тези понятия. Стана ясно, че браздата е много дълбока.

Според журналиста при едни нови предсрочни избори ГЕРБ ще мине малко напред.

"Очаквам БСП да спечели повече гласове, защото беше много сдържана и обрана в своите действия като партньор на всички т.нар. протестни партии".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай