Финансовият министър остана без заместници

Финансовият министър остана без заместници | StandartNews.com

София. Финансовият министър Калин Христов остана без заместници. Това се случи, след като в понеделник бил освободен и досегания заместни, още от правителството на Бойко Борисов  Владислав Горанов.  Той е науснал, след като е бил включен в листите на партия ГЕРБ за предстоящия вот.

"В министерствата трябва да има работещи заместник-министри.Наблюдението ми е, че когато няма зам.-министри, започва да функционира система на доверителни лица, които изпълняват тези функции. Аз съм институционално мислещ човек и смятам, че в министерствата няма място за политкомисари, има нужда от ясно разписани правила и задължения. Разчитам зам.-министрите да се включат активно по работата по приоритетите на правителството”, заяви премиерът Марин Райков.

Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов е освободен в понеделник, заради включването му в кандидат-депутатските листи на ГЕРБ, уточни финансовият министър Калин Христов.

Разреших и неплатен отпуск на директора на НАП Красимир Стефанов, допълни министърът. В момента нямам зам.-министри, посочи той.

Премиерът Марин Райков е помолил министрите да отделят необходимия ресурс и да се фокусират върху един ангажимент – да работят по няколко законопроекта – Закона за иновациите, Закона за енергетиката, Закона за средното професионално образование.

„Очакваме в разумен срок в рамките на април да приключим всички наредби, които са част от усилията ни за въвеждане на третия енергиен пакет, за либерализация на енергийния сектор”, каза още Райков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай