Фидосова: Не се разпознавам в инициалите в някакъв тефтер

Фидосова: Не се разпознавам в инициалите в някакъв тефтер | StandartNews.com

София. "Прочетох в медиите за обвинението към председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Прочетох и за информация от някакъв тефтер. Не се разпознавам в цитираните инициали", заяви Искра Фидосова от ГЕРБ, цитирана от агенция „Фокус".

"Никога не съм водила разговори с който и да било член на тази комисия, включително и с председателя, по отношение на преписки, свързани с работата на комисията и всякакви внушения в тази посока са недопустими", заяви още Фидосова.

"Като председател на правната комисия в 41-то НС водих процедурата за създаването на тази комисия в Закона, по препоръка на ЕК и с вносител на промените Министерство на правосъдието. В това си качество предложих и процедурните правила, при които да стане изборът на 5-членната комисия, в която има представители на различните парламентарнопредставени партии от 41-то НС и още две институции", обясни депутатът от ГЕРБ.

"Като председател на правната комисия в 41-то НС съм имала само и единствено работни срещи с представители на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, свързани с публична информация, която е отчитана и коментирана във всички доклади на ЕК. Като председател на правната комисия в 41-то НС съм провела и стотици срещи с представители на редица институции в държавата, в това число и с ръководителите на съдебната власт, както и с кандидати за избор в тези органи", подчерта Искра Фидосова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай