Фандъкова проговори! Кой ще е новият кмет на София

Какво коментира градоначалникът на столицата

Фандъкова проговори! Кой ще е новият кмет на София | StandartNews.com

За кметската работа в София е важно освен прекрасните, красиви приказки и мечти, да може да се работи и да се посрещат предизвикателства.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос по повод предстоящите избори за кмет на столицата.

По думите на Фандъкова всяка политическа сила трябва така да подбере кандидата си, така че освен да може да бъде избран, да може и да работи за града.  

На въпрос кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата Фандъкова припомни, че още след местните избори през 2019 г. е взела решение да не се кандидатира повече.Обявих го публично миналата година, посочи тя.

По думите й в ГЕРБ се водят разговори, започват номинационните събрания по структури. Хората ще могат да дадат своите номинации освен за кмет на София и за кметове на райони, общински съветници.

"Надявам се да можем да продължим, независимо кой ще бъде кмет, работата за София", заяви тя.

"Надявам се този път финансовото министерство да не ни остави без средства за детски градини, което се случи миналия път, въпреки поетите ангажименти на тогавашните финансов министър и премиер", заяви кметът.

Тя добави, че София, като най-големият град в страната, не може да се лишава от финансиране, по политически причини. Когато даваш заявки, покажи, че София те интересува, каза столичният кмет. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай