Фандъкова иска повече полиция в центъра на София

Фандъкова иска повече полиция в центъра на София | StandartNews.com

София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска повече полицейско присъствие в центъра на София по повод зачестилите случаи на насилие и ситуацията с бежанците.

Преди месеци тя е поискала постоянни патрули в центъра на София, като СДВР ги е осигурило, има и постове на Общинска полиция и видеонаблюдение.

Кметът призова всички институции и цялото общество да се обявят против насилието и ксенофобските настроения. Играта със страха на хората поражда ново насилие, посочи тя.

Фандъкова подчерта, че иска да чуе ясни заявки от всички политици за мнението им по темата с бежанците и осъждане на агресията.

Според нея не може да се постави охрана на всеки ъгъл в града, но въпреки това трябва да се увеличи полицейското присъствие, защото то успокоява хората и е превенция срещу престъпленията.

Фандъкова каза и че подкрепя призивите на министъра на вътрешните работи да се обработват по-бързо документите на бежанците, които да се вземат по-бързо решения, за да не се настаняват хора на външни адреси, които с месеци са без статут.

Контролът върху настаняването на външни адреси трябва да е по-голям, отбеляза кметът на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай