Евгени Кирилов ще играе за нов мандат в Европейския парламент

Евгени Кирилов ще играе за нов мандат в Европейския парламент | StandartNews.com

Сливен. Евродепутатът Евгени Кирилов ще играе за нов мандат в парламента на Европа.

"Ако решат, че мога да бъда полезен, ще участвам в надпреварата", обяви пред журналисти в Сливен евродепутатът. Така той опроверга слуховете, че този път няма да кандидатства за депутатско място в Брюксел и Страсбург. Нямам никакви болни амбиции, основно бих желал да кажа, че листата ни трябва да носи победа, мястото вътре не е важно. Аз очаквам победа и ще работя за нея", каза социалистъгт.

Според Кирилов е важно, че БСП започва кампанията за евроизборите по-рано, така, както правят другите членки на ПЕС. Обикновено в началния етап се появяват търкания, но в крайна сметка е важна консолидацията за победата, заяви Евгени Кирилов, който е евродепутат от 2007 година. Според него Мартин Шулц е необикновена личност, която защитава социалната политика във всичките й аспекти. Сега е съществено да се каже, че този път бъдещият президент на Европейската комисия ще бъде избран съобразно изборните резултати, заяви Евгени Кирилов. В Сливен, където той изкара четири мандата като депутат в българския парламент, Евгени Кирилов получи силно рамо от местните социалисти.

"Господин Кирилов ще бъде номиниран от общинската организация на БСП , а надявам се и от останалите общински организации в областта за нов евродепутатски мандат. Той е нашето лице на национално и на европейско ниво. Предстои да се обсъди дали общинската ни партийна организация ще издигне само една кандидатура или ще има и други, обяви пред журналисти депутатът Деян Дечев, който доскоро бе председател на БСП в Сливен. Той обясни, че националният съвет трябва да се произнесе окончателно за червената листа за евродепутати на 4 февруари, а всички общински конференции на БСП с номинациите трябва да са приключили до 31 януари 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай