Ето коя група държави Борисов нарече ДАНС

Коментар на Борисов защо не е постигнато споразумение за бюджета на ЕС

Ето коя група държави Борисов нарече ДАНС | StandartNews.com

 

Мисля, че днес не сме узрели за подобно решение. С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел липсата на съгласие по преговорите за бюджета в ЕС.  Борисов подчерта „колко е важно единството на съюза, по-изостаналите региони да им бъде обърнато особено внимание. И новата четворка – ДАНС, както я нарекох за кратко, абсолютно се съгласиха с мен. И холандският премиер, и шведският, и датският, и австрийският“.

 „Поне 10 пункта им дадох, с които могат да аргументират за България защо трябва да имаме добър бюджет – нулева миграция, енергийна… диверсификация. Много се уморих“, заяви премиерът след края на дългите разговори.

„Всичко това геостратегически е изключително важно да се приеме за България“, добави той. „При срещата с тази четворка беше изключително високо оценена ролята на България. Нямам никаква забележка. Но като цяло съюзът се нуждае от по-амбициозен бюджет и това съм защитавал“, обясни Борисов. „Ангела като дойде, всички я аплодирахме. Много приятно ни беше. Просто послуша, видя настроенията“, разкри той за появата на германския канцлер Меркел по време на срещата с „новата четворка“. По отношение на разговорите с френския президент Макрон той посочи: „Много сме далеч един от друг за момента. Но ние сме минавали много пъти така“.

„Това е бюджет за 7 години, не е на коляно по това време пак да го умуваме. Нашите финансови експерти с Комисията, със Съвета ще работят. След седмица, след две, когато кажат, ще дойдем пак“, заяви премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай