Ето кога избират председател на Сметната палата

Кандидатите за поста са двама

Ето кога избират председател на Сметната палата | StandartNews.com

Депутатите гласуваха предложения за промяна в седмичната си програма. Така изборът на председател на Сметната палата стана трета точка за петък.

Кандидатите за поста са двама - Димитър Главчев, издигнат от ГЕРБ-СДС, и Нина Спасова – от „Възраждане“.

Точка първа за петък е второ четене на законопроект за допълнение на Кодекса за застраховането, а втора - второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Следващи точки за петък са второ четене на промени в Закона за горите, изборът на управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и първо четене на изменения в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Изслушване на министъра на финансите Асен Василев относно оценка на ефекта върху финансово-икономическото състояние и бюджета на страната и на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, относно потенциалните рискове и щети за България, след приетия на 21 юли 2023 г. Закон за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, остана също за петък, предаде БТА. 

След разместванията в програмата си, депутатите гласуваха решение за попълване състава на парламентарната Комисия по околната среда и водите, с което депутатът от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Васил Тодев стана член на комисията. Народният представител от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов пък бе избран за заместник-председател на Комисията по здравеопазването.

Сега депутатите продължават работа с обсъждане на второ четене на промени в Закона за чужденците в Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай