Елитът на ЕС се събра на вечеря в "София Тех Парк"

Елитът на ЕС се събра на вечеря в "София Тех Парк" | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК

Европейския елит се събра за неформалната вечеря в "София Тех Парк" в София. Премиерът Бойко Борисов и министър за българското председателство Лиляна Павлова посрещнаха един по един висшите държавници на европейските държави и на Европейския съюз, предаде Канал 3.

Първа от лидерите на големите държави пристигна британският премиер Тереза Мей. Въпреки че бе обявено, че Италия, заради проблемите със сформиране на правителство, ще бъде представлявана от бившия министър-председател Силвио Берлускони, на срещата се появи президентът на страната Серджо Матарела. Берлускони обаче бе забелязан в София и влезе в кадър на протоколните снимки в столицата. В последния момент, пък се появи френският президент Еманюел Макрон.

Срещата в зала "Джон Атанасов" е част от Програмата на лидерите и календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В навечерието на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани те ще обсъждат възможностите пред иновациите и цифровизацията, сделката за ядрената програма на Иран и търговските отношения със САЩ.

Утре предстои и гвоздеят на програмата - срещата на върха ЕС - Западни Балкани, на която лидерите от ЕС и региона ще обсъждат европейската перспектива и свързаността на Западните Балкани с Общността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай