"Единство" с фалшиви парафи

Сини щели да искат изключване на Надежда и Мартин от СДС

"Единство" с фалшиви парафи      | StandartNews.com

София. Хората на Надежда Нейнски и на лидера на СДС Емил Кабаиванов ще кръстосат шпаги на заседанието на Националния съвет на сините във вторник. Поведеният от евродепутатката съюз "Единство" обаче няма да бъде учреден, тъй като не отговаря на куп изисквания.

"Внесени са само едни 600 подписа - няма нито избрани ръководства по места, нито създадени структури", обясняват от "Раковски" 134. Сред парафите имало фантомни. Един човек пък се бил подписал в няколко варианта. Това обаче не е проблем, тъй като хората на Надежда са събрали 600 подписа, а за регистрация са им необходими 300.

Не е изключено в залата да се чуят гласове за изключването на учредителите на "Единство" Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Ваньо Шарков. "Ако и по изборите продължат да работят за чужда кауза, може и дотам да се стигне", казват запознати. Засега пред "Единство" имало три варианта - да останат в СДС и да работят за него, да отидат в ДСБ или при Меглена Кунева. Говори се, че ръководството на "Раковска" е благосклонно настроено към Ваньо Шарков. "Той е най-разпознаваем във Велико Търново, затова е почти сигурно, че ще води там депутатската листа. Мартин не се обича със СДС-София, но спокойно може да е сред първите в Плевен", обясняват запознати. Дали обаче отношенията ще се стоплят, не е ясно. 

Основна тема на заседанието днес ще е и легитимността на младежкото СДС. Главният секретар Константин Арабаджиев е подготвил доклад за състоянието му, както и това на Националния съюз на жените. Според запознати младите сини, които сега се водят от Христо Панчугов, човек на старото ръководство, нямат легитимни лидери. Причината - Панчугов не е избран на конференция. Освен това не развивали никаква дейност, освен да крънкат пари за командировки в чужбина.

Днес СДС трябва да избере и трима нови секретари. Д-р Антон Койчев може да заеме мястото на подалия оставка Ваньо Шарков, който отговаряше за здравната политика. Иван Сотиров се спряга за секретар по енергетиката на мястото на Емил Горанов. Все още не е ясно кой ще съветва СДС по правни и конституционни въпроси. Там досега бе Петър Славов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай