Единадесет министри участват в парламентарния контрол днес

Единадесет министри участват в парламентарния контрол днес | StandartNews.com

София. Единадесет министри ще участват в парламентарния контрол в Народното събрание днес. В него няма да участва премиера Пламен Орешарски, който отсъства от страната.

От 9.00 часа предстои да бъдат приети спешните промени в енергийните закон, по който Енергийната комисия заседава до късно снощи. В 11 часа започва парламентарният контрол.

Вицепремиерът Зинаида Златанова ще трябва да отговаря на въпроси на депутата Димчо Михалевски. Въпроса ще задават и народните представители – Борис Цветков, Джевдет Чакъров и Владимир Тошев. На тях ще отговаря министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Димчо Михалевски ще отправи въпрос и към нея.
Министърът на транспорта Данаил Папазов ще отговаря на два въпроса. Те ще бъдат отправени от народния представител Ивайло Московски и Иван Вълков. Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова пък ще отговоря на питане на Калина Балабанова. Депутатите Десислава Атанасова, Димитър Димов, Мая Манолова ще задават въпроси към министъра на здравеопазването Таня Андреева.

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова пък ще отговаря три въпроса от Милена Дамянова и Цвета Караянчева. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще отговори на въпрос на Антон Кутев. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще отговори на три въпроса на депутатите Цветан Цветанов, Димчо Михалевски и Деница Златева, както и на питане от народния представител Адриан Асенов. Министърът на отбраната Ангел Найденов ще отговори на въпрос на депутата Атанас Мерджанов. Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще отговори на въпрос на депутата Борис Цветков. Министърът на земеделието и храните Димитър Греков ще отговори на въпрос на депутата Светла Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай