Движението на Татяна Дончева участва самостоятелно на изборите

Движението на Татяна Дончева участва самостоятелно на изборите | StandartNews.com

София. "Движение 21" предвижда самостоятелно участие в извънредните парламентарни избори, каза от ефира на бТВ лидерът на формацията Татяна Дончева. Партията ще търси задължително "добро представяне" и с евентуален успех би участвала в различни конфигурации на властта,, допълни още тя. 

Дончева назова два приоритета, за които ще работи: "Решаване на банковата криза и стартирането на решението за съдебната система". Наред с това тя обърна внимание и на фундаменталните области - образование и здравеопазване. Дончева определи шансовете на партията като добри, "защото ситуацията е неопределена и объркана".

"Хората отричат традиционните партии. Бойко Борисов разчита, че ще се върне на бял кон, но ще бъде изненадан", заяви Дончева.

"Основните политически сили, които ще кандидатстваме на изборите, трябва да решим задачата с КТБ – хората да си получават заплатите и да минимизираме сътресенията за икономиката", заяви още тя, като добави, че "Движение 21" ще има волята да "тласка нещата". Дончева определено смята, че банката трябва да продължи да съществува като може да има нови собственици.

Тя също така определи решението на Бойко Борисов да се откаже от участие в актуализацията на бюджета в последния момент, като слабост. "Трябва да знаеш какво преследваш и да го преследваш последователно. Като не искаш да те щипят, няма да се хващаш на хорото. Той е особено скрупульозен към това, което се казва за него. Искаш да играеш мача сам, няма как. Той като играеше мачле или тенис трябваше да няма противник, а съотборниците да му изсипват топката да вкарва", каза Дончева и изтълкува този ход на Борисовкато следствие на информация от социолозите му, че ще има трудно пълно мнозинство и че може да остане в опозиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай