Две възможности пред БСП. Атанасов проговори за премиер

Всяка една партия трябва да е готова във всеки един момент да участва в избори, заяви съпредседателят на ДБ

Две възможности пред БСП. Атанасов проговори за премиер | StandartNews.com

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов допусна възможността БСП да предложат кандидат за премиер. „Според мен има такава вероятност. Тя може да не е много голяма, но съществува“, каза той пред журналисти в Народното събрание, предаде dariknews.

Националният съвет на БСП се събра днес следобед на "Позитано" 20 да обсъди вариантите с третия мандат за съставяне на правителство, даден им от президента на България Румен Радев.

Атанасов посочи, че има две възможности пред БСП - едната е да посочи кандидат за премиер, който да тръгне да съставя правителство „и с него да преговаряме“, а другата възможност е да върнат мандата и да се отиде на избори.

На въпрос дали „Демократична България“ са подготвени за тези варианти, той коментира, че всяка една партия трябва да е готова във всеки един момент да участва в избори.

„За другия вариант ще заявим позиция, когато видим кандидата за премиер“, добави той, но уточни, че трябва да се види структурата и предложенията за персонален състав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай