Драмата в СОС расте. София губи 240 милиона

Общинарите в столицата пробват за четвърти път да си изберат председател

Драмата в СОС расте. София губи 240 милиона | StandartNews.com

Кметът на София Васил Терзиев призова общинските съветници за мъдрост. "Ще ми се всеки да знае колко е важно максимално бързо да изберем председател на общинския съвет, тъй като много неща, които касаят града ни и имат много сериозно материално изражение, не могат да се случат без някакво решение на този проблем”, каза Терзиев на днешната сесия, която за четвърти път ще пробва да избере председател на местния парламент.

Това, което с екипа сме анализирали като краен срок да имаме общински съвет, който да заработи, е 12-и, за да можем да влезем в срок до края на годината да се приемат всички решения. Това значи до изберем максимално бързо председател на СОС, да се направят разпределения по комисии, да има готови и всичко да бъде придвижено, за да избегнем това да изгубим много пари, да не посрещнем някои плащания, да работим с план-сметка от миналата година, да имаме проблеми с рамката за транспорта", каза Терзиев .

Той призова съветниците да се абстрахират от партийните интереси и да решение до понеделник и избран председател във вторник.

"Щетата за София ще е за 240 милиона лева, плюс други малки неща за разкош", поясни Терзиев.

Иван Таков от БСП обясни, че е изпратил две писма, с които иска да научи какво е финансовото състояние на Столичната община. За това левицата се бе разбрала с ПП-ДБ-СС. Той припомни, че партиите в СОС вече проведоха серия срещи, които обаче не доведоха до нищо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай