ДПС решава съдбата на Местан, той говори от Кърджали

ДПС решава съдбата на Местан, той говори от Кърджали | StandartNews.com

По последна информация Централен съвет на ДПС  ще се събере днес в Бояна около 13 часа, научи "Стандарт". Не е ясно дали формалният председател на ДПС Лютви Местан ще присъства. Ако той не е там, заседанието ще се води от зам.-председател.

Междувременно стана ясно, че се очаква Лютви Местан да даде пресконференция в 10.30  от Кърджали, а по-късно вероятно ще участва във Възпоменателен митинг в село Млечино.

В 9.00 часа някои от членовете на Областния съвет на ДПС били привикани на сбирка, пише 24rodopi.com.
До късно снощи Местан е бил в резиденцията на турския посланик в София.

С него са народните представители- Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов,  Айдоан Али и Венцислав Каймакамов.

В офиса на областния съвет е и областния председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който е кмет на Джебел. Там е и кметът на Ардино Ресми Мурад.

Междувременно кметовете от региона и народните представители Мустафа Ахмед и Ердинч Хайрулла отпътуваха за София, където днес Местан ще бъде свален от поста председател на ДПС и изключен от ДПС.

Централният съвет е органът, пред който Местан може да подаде оставка, обясниха депутати. Тъкмо това се очаква да е основна точка в дневния ред. Според устава Централният съвет може да се свика или от председателя, или по искане на една трета от членовете му.

Решаващото за Местан заседание е точно на рождения му ден. Днес, 24 декември, той навършва 55 години.
Членовете на Централния съвет на ДПС по спешност прекъснаха още на обяд ваканциите си. Тези от тях, който бяха по регионите си, тръгнаха към София. Отметихме резервациите в чужбина, защото не знаем какво предстои и колко заседания предстоят, довериха депутати пред "Стандарт".

На заседанието на съвета не се очаква да присъства лично стратег № 1 Ахмед Доган.

За лидерския пост в публичното пространство вече се завъртяха имената на евродепутатът Филиз Хюсменова, зам-председателят на ПГ на ДПС  Ферихан Ахмедова,  зам.-председателят на НС Алиосман Имамов и Тунчер Кърджалиев, секретарят Мустафа Карадайъ и бившият председател на МДПС Джейхан Ибрямов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай