Неделя,

ДПС:Всички българи имат право да ползват своя език

От: Рачо Рачев -
A
A
A

„Ние от ДПС няма да се откажем и с всички усилия продължаваме да работим за правото на всички български граждани да ползват своя език, защото това право е естествено и е закрепено в Конституцията“. Това заявява лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ във Фейсбук по повод Европейския ден на езиците.

„Отчитайки, че езиковото разнообразие е богатство, инициаторите поощряват изучаването на нови езици и разширяването на обхвата на изучаваните езици, за да се повиши нивото на многоезичност и междукултурното разбирателство.

Европа продължава в тази насока и хората с гордост ползват своите езици и прилагат съществуващите си езикови умения“, заявява още Карадайъ във Фейсбук.

Той пояснява, че от държавите се изисква да осигуряват лесен достъп до езиковото обучение, както и да подкрепят политическите инициативи за популяризирането на езиците.

„В европейска България управляващите забраняват ползването на майчин език и по всякакъв начин затрудняват изучаването на майчин език в училище“, посочва още Мустафа Карадайъ.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички