ДПС вижда авторитет в купуването на F-16

ДПС подкрепя сделката за изтребителите, заяви Мустафа карадайъ

ДПС вижда авторитет в купуването на F-16 | StandartNews.com

Договорите за F-16 ще дадат възможност на България да укрепи авторитета си и да повиши ролята си като страна, осигуряваща стабилност в региона и надежден партньор в ЕС и НАТО. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите за сделката за F-16.

"Изразявам категоричната позиция на ПГ на ДПС в подкрепа на предложения проект на закон за ратификация на четирите международни договора, обединяваща доставката на цялостния пакет самолети, оборудвани за мисиите, средства за наземно обслужване, въоръжения и средство за обучението на летателен и инженерно-технически състав. Нашата позиция е строго последователна и в съответствие с евроатлантическата ориентация на ДПС. Ние от ДПС от 30 години неизменно поддържаме евроатлантическата ориентация на страната. Националната сигурност, запазването на мира, на стабилността, на демокрацията са надпартиен приоритет и наша запазена марка", подчерта Карадайъ.

По думите му, когато става въпрос за държавния суверенитет, за националната сигурност, за стабилността на страната и региона, няма значение политическите пристрастия. "Нужни са отговорно и мъдро държавническо поведение", подчерта още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай