ДПС с прояви в памет на Възродителния процес

Представители на Главното Мюфтийство отслужиха молитва за здраве и берекет

ДПС с прояви в памет на Възродителния процес | StandartNews.com

Движението за права и свободи (ДПС) почете паметта на жертвите от т. нар. "Възродителен процес" през 1984 г. в ардинското село Млечино.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с народни представители и членове на ЦС положиха венци и цветя пред чешмата-паметник в селото.

ДПС отложи традиционния възпоменателен митинг в село Млечино поради забраната за провеждането на масови мероприятия като част от противоепидемичните мерки в страната заради коронавируса.

На възпоменанието присъстваха още Ерман Топчу - съветник в Посолството на Турция в София, Хюсеин Ергани - генералният консул на Република Турция в Пловдив, Ахмед Хасанов - зам.-главен мюфтия на България, Джелал Фаик - главен секретар на Мюсюлманско изповедание, районните мюфтии на Кърджали и Хасково - Бейхан Мехмед и Басри Еминефeнди и общински кметове на ДПС.

Представители на Главното Мюфтийство отслужиха молитва за здраве и берекет.

По-късно пък председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с народни представители и членове на ЦС положиха венци и цветя за жертвите Възродителния процес пред паметната плоча в момчилградското село Нановица. Поставени бяха венци и цветя пред паметник-чешмата в момчилградското село Ауста и село Горско Дюлево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай