ДПС при Радев: Предсрочни избори ще има, въпросът е кога (ВИДЕО)

Румен Радев провежда консултации преди да връчи третия мандат

ДПС при Радев: Предсрочни избори ще има, въпросът е кога (ВИДЕО) | StandartNews.com

Предсрочни избори ще има, но въпросът е кога и какво правим до тях. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Радев. Държавният глава провежда разговори с парламентарните партии преди да връчи третия мандат за кабинет.

Може ли според вас в настоящия момент на дълбока криза страната да си позволи да остане без работещ парламент, попита президентът Радев. И настоя да знае как ДПС вижда своята роля за излизане от кризата.

Каква е вашата рецепта за намиране на диалог, на консенсус, на необходимите стъпки, които трябва да бъдат извървени, така че да предотвратим задълбочаването на тези кризи в един период, в който няма да има парламент, ако отидем на варианта, който вие предлагате, и няма да има редовно правителство с дългосрочен хоризонт, така че да могат да се вземат стратегическите решения в тази сложна вътрешна и геополитическа обстановка., попита още Румен Радев.

Намираме се и в политическа криза, освен всички други - икономическа, социална, вече има и здравна, инфлацията галопира, енергийната криза е факт, отговори Карадайъ.

Още през април заявихме, че формулата за съставяне на мнозинство в това Народно събрание и сегашната власт, която е в оставка, са грешни. Политическата логика диктува тази власт, която е основана на омразата, разделението и реваншизма, да не издържи, подчерта председателят на ДПС.

Още тогава казахме, че ни предстоят предсрочни избори, припомни той.

Но ние сме отговорна партия със скромния 32-годишен опит. В кризисни ситуации ДПС винаги е играело своята основна роля. Сега ние безспорно заявихме, че за да бъде променена формулата, е нужда нова основа. Само така може да има нова къща. Предишната основа бе грешна и къщата бе крива, каза още Карадайъ. И обясни, че докато се стигне до предсрочните избори е много важно да се види какво има да се прави.

Предсрочни избори ще има но въпросът е кога и какво правим до тях. Много е важно тези въпроси да бъдат сериозно обсъдени, подчерта Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай