Дончева: Кабинет на протеста ще запази сегашни министри

Има ли грешки в назначенията на служебния кабинет, посочи лидерът на "Движение 21"

Дончева: Кабинет на протеста ще запази сегашни министри | StandartNews.com

Не се разследва никой, подслушва се, за да се събират клюки, изтъква тя

Татяна Дончева: Служебният кабинет допусна 4 грешни назначения, 2 от тях в службите за сигурност

4140 | 31 май 2021 | 08:44

Трябва да се започне проверка на частните подслушвателници - това са структури със специална техника, категорична е лидерът на "Движение 21"

Проверките за подслушванията обикновено са кръстосани и са извършвани различни проверки на МВР и ДАНС. Това обяви съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ и лидер на Движение 21 Татяна Дончева пред БНТ.

Тя няма съмнения във волята на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ще доведе нещата докрай. Кръстосването на материалите за подслушване е важно и е важно да се съберат колкото се може повече заявления“, отбеляза Дончева.

Самата Татяна Дончева била подслушвана от години. Тя посочи, че не е мината някаква граница, а служебният вътрешен министър оповестява пестеливо и точно информацията. Въпросът е, че това, което трябва да се направи, е ефективен граждански контрол и ефективно Бюро за подслушванията.

Дончева настоя за сериозна проверка на "частните подслушвателници". Тя посочи, че няма да бъде тайна за МВР да разберат кои са и с какво се занимават. „Нямаме най-големите служби. Ние тази работа я използваме за клюки и за да притискаме хора“, критикува Дончева службите.

По отношение на оценката на Дончева за първите действия на служебния кабинет, тя оцени като воля и решимост за разграждането на модела, установен у нас. Тя уточни, че ГЕРБ направили система, при която доскорошни заместник-министри да заемат професионални позиции от неподходящи и неподготвени хора.

Дали обаче всички назначения са точни и правилни, нямало правителство, което да не бъде упрекнато, посочи Дончева. Тя изброи четири грешни назначения на президента Радев и на правителството, две от които в системата на сигурността.

В общи линии посоката на служебното правителство е правилна, похвали Татяна Дончева служебния кабинет. Според нея може да се сбърка назначаването на министър и областен управител, но другите назначения „могат да ти изядат главата на служебния кабинет и на партиите на протеста“.

Тя посочи, че новото правителство, ако е от партиите на протеста, ще бъде за запазване на част от служебните министри. Ние имаме нужда от човек, който е разбирач, визионер и прекрасен администратор, категорична бе Дончева.

Тя подкрепя закриването на специализираните съдилища и прокуратура. Никаква опасност няма някой да избегне правосъдието, защото всички дела отиват в общата подсъдност и ги гледат съдии с по-висока квалификация, поясни тя. Истинските дела за организирани престъпни групи приключват със споразумение. Закриването на специализираният съд и прокуратура партиите на протеста не са на различни мнение, завърши Татяна Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай