Дончев: Планът за възстановяване е дързък

Той стимулира процесите към зелена икономика, към декарбонизация, каза вицепремиерът

Дончев: Планът за възстановяване е дързък | StandartNews.com

На Плана за възстановяване изобщо не му липсва дързост. Той ще изведе българското общество и държава на друго ниво – той стимулира процесите към зелена икономика, към декарбонизация, към дигитализация. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в „Панорама”

Основният акцент са хората. Но всяка инвестиция в материали, инфраструта, арматура, също е инвестиция в хората, защото тя се ползва от тях, отговори Дончев на въпроса в какво ще инвестира кабинета – в хора или в материали, за да излезе страната ни от коронакризата.

По отношението на мерките, които кабинетът взема за ограничаване на коронавируса, Дончев заяви: „Не очаквайте от мен безочлив отговор: „Справяме се”, защото не знам някой по света да е успял да са справи с пандемията. Никой не се справя страхотно.”.

През пролетта вирусът бе непознат. Оттогава мина много време, бе извървян дълъг път, болниците и лекарите до голяма степен се научиха как се третира това заболяване. Системата натрупа опит, въпреки това обаче за жалост много хора загубиха живота си, коментира още вицепремиерът.  Той подчерта, че се говори за ограничителни мерки водещата дума имат лекарите.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай