Доган не помнел нищо от шока

Шегувал се след атентата с реакцията си

Доган не помнел нищо от шока | StandartNews.com

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган вече е добре, в стабилно състояние на духа, научи "Стандарт" от негови съпартийци. След атентата временно той не помнел нищо заради шока, но като гледал кадрите в новините, връщал лентата назад. След края на националната конференция в събота вечерта близкото обкръжение на Сокола се събрало в т.нар. му дом в столичния квартал Бояна. Доган щял да гледа пълните записи, след като се успокои. Сега искал да си почине няколко дни.

Всъщност не гардовете от Националната служба за охрана, а депесари първи са защитили Доган и са обезвредили нападателя, разказаха партийци. Мустафа Карадайъ от ръководството скочил върху Октай Енимехмедов и го затиснал с тяло, за да не докопа отново оръжието и да го обезвреди. А депутатът Хасан Хаджихасан бил най-бърз от първия ред в залата. Той пъргаво притичал през цветята пред трибуната и покрил на земята с тяло Доган, за да го пази от нова атака. Прошепнал на Сокола на турски: "Спокойно, шефе, няма нищо", разказаха депесари след разбора на драматичния конгрес. Очилата на Доган били изхвърчали встрани от падането, но Хаджихасан ги опазил здрави и му ги дал, щом го отвели в сервизните помещения зад сцената.

След атентата Доган бързо се окопитил и дори започнал да се шегува с хората си, за да им вдигне духа. Вечерта в сарая депесарите поздравили лидера, че успял сам да се защити от нападателя. А той благодарил на всички, които му помогнали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай