Добрев: Лидерите на БСП миришат на мухъл (ОБЗОР)

Добрев: Лидерите на БСП миришат на мухъл (ОБЗОР) | StandartNews.com

БСП е по-ретро от всякога. Излъчва послания от средата на миналия век. Нейните лидери миришат на мухъл. Тези остри думи към соцръководството отправи червеният бунтар Кирил Добрев ден след инфарктния пленум на БСП. На него Изпълнителното бюро оцеля на косъм и беше преизбрано с 44 на 42 гласа. "Самите членове на ИБ са гласували за себе си. Те се самоизбраха", продължи с критиките Добрев. Той изрази несъгласие с доклада за състоянието на БСП, в който виновни за лошите резултати на изборите отново са "всички". А по върховете в сила бил принципът: "Тая власт с кръв съм я взел и само с кръв ще я дам". Добрев подчерта, че единствените, подали оставка от ръководството, са Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова - хора, които са били там не повече от година-две.

"Останаха онези, които са в това бюро повече от 20 години", подчерта Добрев и ги определи като "фараони". В същото време лидерът Михаил Миков даде отговор на въпроса защо не е подал оставката на ИБ. "Членовете му заявиха, че са готови да си подадат оставката и тя е в моите ръце, но Изпълнителното бюро е длъжно да продължи и да подготви провеждането на конгреса", обясни той. Миков смята, че оттеглянето не трябва да бъде театрално като това на Георги Първанов. "Не може днес да си подадеш оставката, а след това да се кандидатираш пак", коментира още той.

Лидерът

В партията има неефикасни структури, подчерта Миков пред Нова тв. Според него в София проблемите са много тежки и трябва сериозно организационно лечение. "Мисля, че ще има разбиране в ръководството на софийската градска организация. Председателят Калоян Паргов си подаде оставката от ИБ. Смятам, че той трябва да се оттегли и от ръководството на общинския съвет, но преди това трябва да се свърши много работа", каза соцлидерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай