Димитър Ганев обяви откъде дърпат гласове Петков и Василев

Няма да има разцепление на демократичната общност, смята политологът

Димитър Ганев обяви откъде дърпат гласове Петков и Василев | StandartNews.com

Една трета от поддръжката на Петков и Василев и тяхната нова формация идва от разочаровани симпатизанти на „Има такъв народ“, смята политологът Димитър Ганев от Изследователския център „Тренд“. Той обаче заяви пред БНР,  че не става дума за разцепление в демократичната общност.

По-голямата част от подкрепилите ДБ на последните два избора остават привърженици на тази формация, уточни Ганев. Около 50-60 хиляди преминават от ДБ към формацията „Продължаваме промяната“, смята той.

Тепърва тази формация ще добива по-ясен образ, ще видим повече лица и повече послания, допълни Димитър Ганев. Казусът с регистрацията и партията мандатоносител според него се преекспонира.

Благодарение на участието си в служебния кабинет Петков и Василев натрупаха целия си политически капитал, коментира Ганев в предаването „Политически НЕкоректно“.

„Освен това, ясно се вижда, че и част от левите избиратели, от тези, които гравитират традиционно в лявото политическо пространство, припознават тези хора със симпатия, най-вече заради легитимацията на президента Радев, който ги легитимира през служебен кабинет. Затова и БСП става много ревнива към този проект, сямата Ганев

Според Ганев за изборите 2 в 1 БСП разчита на Радев като „своя ракета носител, като свой локомотив“, който да дърпа листата.

„И сега е нормално да се гледа ревниво дали това е проект на президента, защото това може да „изяде“ този очакван бонус от ръководството на левицата за предстоящите избори.“

Българите искат редовно правителство и социологическите данни отчитат това двусмислено, обобщи Димитър Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай