Десните първи похвалиха кабинета

Десните първи похвалиха кабинета | StandartNews.com

София. Десните партии у нас първи похвалиха новия служебен кабинет. За разлика от тях в БСП не бяха възторжени.

"В състава на служебното правителство влизат достойни хора, които ще се представят добре", заяви депутатът от ГЕРБ Стефан Дедев вчера пред радио "Фокус". По думите му, това е една палитра от различни хора, с различни виждания, повечето от които познаваме от общественото пространство. "Проф. Георги Близнашки е един демократично мислещ човек и смятам, че ще се справи заедно с екипа, който са подбрали с президента", каза още Дедев.

На противно мнение обаче са БСП. "Амбициите, с които представителите на служебното правителство се явиха на сцената, показват известна немощ и липса на познания по отношение на държавното устройство и държавността", заяви пред "Фокус" депутатът от "Коалиция за България" Захари Георгиев. Въпреки това той изрази надежда, че служебното правителство ще си свърши основната работа. Според Георгиев проф. Георги Близнашки няма необходимия опит.

"Изборът на служебен кабинет от президента Росен Плевнелиев е добър от обществена гледна точка", заяви и лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. "Изборът на проф. Георги Близнашки за служебен министър-председател изглежда логичен. Служебният кабинет трябва да оздрави и КТБ и тя да бъде отворена", заяви евродепутатът.

СДС и "България на гражданите" пожелаха успех на служебния кабинет "Близнашки". "Според нас важни приоритети в работата му са подписването на Споразумението с ЕС за 2014-2020 г., присъединяването към банковия надзорен механизъм на съюза, както и включването на България сред страните учредителки на Единния енергиен съюз на Европа", написаха сините. Според хората на Меглена Кунева приоритет трябва да бъде и справянето с последиците от наводненията от последните седмици.

"Изборът на президента Росен Плевнелиев за този кабинет се е спрял върху добри хора и експерти. Дано имат късмета да нямат големи предизвикателства по време на мандата си. Много хубав е и фактът, че правосъдният министър е вицепремиер в кабинета. Защото не беше нормално вътрешният министър да командва правосъдния", коментира и вицепрезидентът Маргарита Попова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай