Депутатите удължиха работното си време

Депутатите удължиха работното си време | StandartNews.com

София. Парламентът удължи работното си време докато бъдат приети измененията на Закона за професионалното образование и обучение на второ четене, съобщи "Фокус".

Вчера депутатите приеха текстове от Законопроект за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование и обучение.

При обсъждането депутатът от Коалиция за България Валентина Богданова заяви: „Нямаме съществени различия по идеите за това, че трябва да има професии, които да бъдат защитени и към които държавата да има особено отношение и за които да се инвестира допълнително, когато те са от изключителна необходимост за бизнеса".

„Идеята, която колегите защитават, е защитените професии да бъдат определяни на национално равнище. Ние предлагаме да е на областно ниво. България може да не е чак толкова голяма, но имаме очевидни регионални диспропорции", добави Богданова.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ Милена Дамянова заяви: „Във всеки момент една държавна икономика има нужда от определени професии, които по една или друга причина не са предпочитани от учениците. Има Национална стратегия за развитие, има регионални особености. Кой е този орган, който ще може да коригира списъка със защитени професии? Може да се получи така, че в дадена област причините са съвсем различни от тези, поради които имаме недостиг на асансьорни техници например".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай