Депутатите приеха Закона за чужденците

Депутатите приеха Закона за чужденците | StandartNews.com

София. Народното събрание гласува върнатия от президента Росен Плевнелиев Закон за чужденците в Република България, предаде Фокус.

Парламентът се съобрази с ветото на президента и законът беше гласуван за трети път с поправки в съответствие с мотивите на държавния глава.

"Става въпрос за един от оспорените текстове от законопроекта, съгласно който в българска кредитна институция можеше да се направи инвестиция под формата на вложение в рамките на 1 млн. лв. Притеснението беше, че се заплашва националната сигурност, тъй като този кредит може да се използва като обезпечение за други цели", обясни пред журналисти председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов.

Той уточни, че с гласуваните днес промени, депутатите са се съобразили с препоръките на президента и са записали, че този кредит няма да се използва като обезпечение за други цели. „С гласуваните днес промени ние се съобразихме. Макар че ние не споделяме изцяло мотивите на президента, но все пак волята на Народното събрание беше такава, че трябваше да бъдат уважени мотивите, в резултат на което се направи тази поправка, съгласно една от препоръките на един първоначален доклад на ДАНС, а именно - да не се използва вложението като депозит и обезпечение при други кредити", каза още Мерджанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай