Депутати от ГЕРБ скочиха в парламента! Предупреждават за погром

От изключително важно значение e да се удължи животът на въглищните централи

Депутати от ГЕРБ скочиха в парламента! Предупреждават за погром | StandartNews.com

От изключително важно значение e да се удължи животът на въглищните централи, заяви на извънреден брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев.

"За съжаление, не виждаме такова нещо. Очертава се погром. Затова правителството и министърът на енергетиката трябва по най-бързия начин да определят визия за удължаването на комплекса. За съжаление, не виждаме такова желание и мисъл в тази посока. Което пречи на подписването на колективно споразумение", каза още той.

По думите на колежката му Теменужка Петкова не се предвиждат никакви инвестиции, за да се осигури удължаване живота на въглищните централи. "А те са гарант за енергийната ефективност на страната", отбеляза тя и подчерта, че тези централи дават 46% от енергийната продукция на България.

Петкова призова правителството да предприеме бързи действия и да направи всичко необходимо, така че животът на въглищните централи да бъде удължен.

Делян Добрев пък заяви, че над 1,7 млрд. евро са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога са дошли, как са участвали на търг и защо са били избрани.

"Това не е скандал, това е международен скандал! Надявам се компетентните органи да се самосезират, защото виждате за какви неща става въпрос", каза още Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай