Депутат с остри думи за прокуратурата и Гешев

Балабанов коментира арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова

Депутат с остри думи за прокуратурата и Гешев | StandartNews.com

Ще видите какво ще бъде нашето предложение за управител на БНБ в рамките на законовия срок, следете утре социалните мрежи, за да се информирате. Това каза Станислав Балабанов от "Има такъв народ" в предаването "Още от деня" относно избора на гуверньор на БНБ.

"Като цяло предложението за гуверньор на БНБ не е залегнало в коалиционното споразумение. Няма напрежение в коалицията. Ако си спомняте още в началото на това управление, една от големите заявки на управляващите беше, че когато има конкретна кандидатура, се събират най-добрите кандидатури и най-добрият бива избран за конкретния пост", коментира Балабанов.

"Господин Любомир Каримански, ако го раглеждаме като лице, което доби популярност в медиите в последните месеци и като експерт, сами може да се уверите в професионалните му качества. Той изнесе на гърба си два бюджета", подчерта Балабанов и допълни, че по отношение на личност като неговата винаги има мнозинство, защото е приет от всички.

"Най-важното нещо според нас е да спечели най-подготвената и професионална кандидатура, каза още депутатът от ИТН и обясни, че когато се коментира личност достатъчно доказана, няма причина кандидатурата да бъде оттегляна от гласуване в пленарна зала.

Балабанов коментира и арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова.

"МВР показа за пореден път на българското общество и за първи път на европейската, че ние нямаме българска прокуратура, защото българската поркуратура с този главен прокурор продължава да е пазител на престъпното статукво. Като говорим за един конкретен човек, който се укрива в Дубай, ако върнем предисторията, ясно виждаме, че причинно-следствените връзки водят до един човек, който е плащал подкупи на висши държавни служители, които са го облагодетелствали да не плаща данъци, и ако видите предисторията в предишните парламенти, ще видите и законовия ред на събитията. Една конкретна политическа партия - ГЕРБ, чисто в законодателен план, ако проверите, ще видите, че има причинно-следствени връзки, тоест има огромна корупция. Тук говорим за 500 млн. лева", заяви Балабанов.

"Да не забравяме, че към европейската прокуратура са насочени доказателства свързани с измами с евросредства.Така че, това е един добър старт, нека да покажем, че наистина промяната започва да се случва", обясни още депутатът от ИТН.

Балабанов бе категоричен, че по време на управлението на ГЕРБ прокуратурата удобно си е мълчала.

Той допълни, че в ситуация на война управляващата коалиция трябва да бъде максимално сплотена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай