Депутат от Промяната издаде какви министри ще има в кабинета им

Ще предложат правителство на малцинството, заедно и с представената програма

Депутат от Промяната издаде какви министри ще има в кабинета им | StandartNews.com

Коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" ще предложи кабинет, но в него категорично няма да има министри на ГЕРБ, съобщи в интервю за БНТ депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев.

„Ще предложим правителство на малцинството, заедно и с представената програма, без министри на ГЕРБ. Има голяма вероятност такъв кабинет да мине”, уверен е той.

По повод снощното решение да не подкрепят усилията на Мария Габриел да състави правителство, той каза, че то е било единодушно. "Решихме да продължим позицията и да заявим ясно, че няма как ГЕРБ да получат нашата подкрепа за първия мандат", каза Стоев.

„Вижда се, че макар и уж независими хора от различни пластове в държавата, след политическа заявка, на следващия ден веднага се активизират. Концепцията на нашия проектокабинет няма да се промени”, допълни той.

Той смята, че до подкрепа за втория мандат ще се стигне, „тъй като визията ни се споделя, поне на думи, и от други формации в НС”.

„Лично моето усещане е, че има немалка вероятност да реализираме втория мандат. Смятам, че действително може да реализираме приоритетите, които сме си заложили, и все още не е изчерпано това Народно събрание”, уверен е Стоев.

„Ние дойдохме във властта с идеята да завършим съдебната реформа. Както виждате, на най-високите постове в съдебната власт се потвърждава за голяма политическа зависимост. Това с нормални законопроекти няма как да се реши, промените са на конституционно ниво”, каза още Стою Стоев.

На въпрос възползват ли се от случващото се в прокуратурата, той обясни: „Ние ясно и предвидимо действаме така, както още на изборите сме заявили. Проблемът в случващото се в прокуратурата и съдебната власт е, че ясно се показа, че в крайна сметка говореното от нас е факт – влиянието на политиците в тази съдебна власт е изключително голяма. Ясно се видя кой държи копчето Enter. За съжаление, това е действителността в България и без конституционна реформа не може да се промени.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай