Депутат намери работа на Божанков! Реакцията

Какво каза Искрен Митев от ПП

Депутат намери работа на Божанков! Реакцията | StandartNews.com

Отказахме да се явим на срещата с проф. Габровски, защото пратихме писмо, с което уведомихме тази контактна група, че нашата позиция е ясна.

Ние обявихме за какво бихме работили заедно с ГЕРБ и при какви условия. Този разговор беше от наша страна излишен. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ПП Искрен Митев.

От друга страна срещата беше направена за 9 часа сутринта. В един доста буен пленарен ден. Откриването на заседанието е моментът, в който се решава програмата за деня. Това също беше мотив.

Това, че проф. Габровски не е консултирал състава на правителството с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за мен не е добра новина. Това означава, че може би г-н Борисов не се интересува от състава, защото няма надежда, че този състав ще бъде изпълнен.

Един добър вариант да се постави ГЕРБ в отговорността, от която те тези два месеца избягваха, е да им се даде възможност да управляват. Позицията на ПП е, че ние няма да ги подкрепим.

Отношенията ни с Румен Радев започнаха да се късат още когато управлявахме, защото той ни подкрепи може би с идеята, че ще има влияние върху ПП.

Беше изключително смело Явор Божанков да защити личната си позиция, която беше различна от позицията на БСП. Разбирам и партията, която го е издигнала и го изключи. Неговото поведение много съвпада с поведението на депутатите от ПП. Той винаги е добре дошъл при нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай