Депутат иска да питат Митрофанова за бг журналиста

Изпратил парламентарен въпрос до Министерството на външните работи

Депутат иска да питат Митрофанова за бг журналиста | StandartNews.com

Депутатът от "Демократична България" Божидар Божанов е изпратил парламентарен въпрос до Министерството на външните работи дали ще привика посланикът Елеонора Митрофанова за обяснение защо Руската федерация издирва българския журналист Христо Грозев.

Това обяви самият Божанков в Twitter.

По-рано днес руското вътрешно министерство обяви, че издирва Грозев, който е български гражданин, но работи за независимата мрежа за разследваща журналистика Bellingcat. Не се уточнява в какво е обвинен Грозев. Посочва се само, че престъплението е по член от Наказателния кодекс на Русия.

"Христо Грозев е persona non grata в Русия от 2016 г, т.е. няма как да е влязъл на руска територия", напомня в публикацията си депутатът и допълва: "Със сигурност Кремъл не харесва Грозев след множеството разкрития за операциите на агенти на руските служби в Европа, но на такова действие трябва да се реагира остро".

Руската федерация (по-точно - кремълският режим) е обявил Христо Грозев, български разследващ журналист, за федерално издирване. Изпратих парламентарен въпрос на Министерство на външните работи дали ще извикат Митрофанова за обяснение защо Русия издирва български журналист.", пише Божанов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай