Денков с извънредно обръщение! Удари го на молба

Обърна се към ГЕРБ, зове за спазване на първата договорка

Денков с извънредно обръщение! Удари го на молба | StandartNews.com

Премиерът в оставка Николай Денков излезе с извънредно обръщение към нацията, провокиран от твърдата позиция на Мария Габриел днес. След поредните опити на "Продължаваме промяната - Демократична България" да извиват ръцете на ГЕРБ и да поставят нови условия, Габриел обяви, че утре се отказва с декларация до председателя на НС от номинацията за премиер. ГЕРБ няма да преговаря за втория мандат. Най-вероятно отиваме не избори, категорична бе Габриел. За избори з аговори и лидерът на ДПС Делян Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Този парламент е изчерпан. Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство

В обръщението си Николай Денков го удари на молба за власт.

Обещанията трябва да се спазват. Това е основата на всяко взаимно доверие, заяви Николай Денков.

"Аз спазих обещанието си и подадох оставка на 6 март. Преговорите показаха, че нямаме съгласие за смяна на министри. Съгласно договорката ни трябва само от и Мария Габриел да сменим позициите си.

Край! Габриел отсече: Отиваме на избори (Видео)

Съгласно уговорката ни само ние с г-жа Габриел трябваше да сменим позициите си. Успоредно с това в хода на преговорите изработихме споразумение за реформите в съдебната система, регулаторите и службите. То беше публикувано и не сме готови да го подпишем.

Обръщам се към ГЕРБ и им напомням за даденото преди 9 месеца обещание. Вместо да хвърлят държавата в хаос, да подпишем споразумението и да гласуваме правителство с премиер и външен министър Габриел без да променяме състава на Министерски съвет.

Колеги от ГЕРБ, ваше е решението. Ще се отметнете ли от дадената преди 9 месеца дума, ще се откажете ли от споразумението за реформи, ще хвърлите ли държавата отново в пореден цикъл от избори?

Единственото, което се очаква от вас днес, е да спазите думата си и да изпълним своя дълг към хората и към България", посочи в заключение той.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай