Денков отговори на яда на Борисов, очаква подкрепа от ГЕРБ и ДПС

Трябват месеци, но няма такова време и трябва да се действа сега и веднага

Денков отговори на яда на Борисов, очаква подкрепа от ГЕРБ и ДПС | StandartNews.com

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че вчерашната среща с "Продължаваме промяната-Демократична България" не е произвела нищо освен още една нова разделителна линия - "помпозната проява за издигане на кандидат кмет на София месеци преди изборите".

Премиерът Николай Денков коментира преди малко, че за да се подготви едно коалиционно споразумение, трябват месеци, но няма такова време и трябва да се действа сега и веднага.

"Затова единственият подход, който работи, е именно този - с търсенето на консенсус. Назначаваме си заместник-министрите, управленската програма е почти готова. Имахме предварителни разговори за областните управители, които бяха стопирани, но се надявам да ги стартираме. Така че крайните представи от двете страни се срещат по начина, по който работим в момента. Ако някой иска да промени начина на вземане на решения, трябва време. Аз не приемам квотния принцип, защото това означава всеки да си назначава, когото иска и става орел, рак и щука. По този начин няма как да работим. Трябва да работим с търсене на консенсус", каза Денков.

Каза, че след вчерашната среща три пъти се е чул с Мария Габриел, обсъждат различни въпроси. Решили са още един заместник-министър да назначат.

Допълни, че основното напрежение е по отношение на гласуването на законопроектите.

По отношение на бюджета каза, че очаква той да бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай