Вторник,

Демерджиев отговори на критиките на Рашков. Ето какво му каза

От: Редакция -
13509
Демерджиев отговори на критиките на Рашков. Ето какво му каза
A
A
A

Никой не е уволнен в МВР, направихме минимални премествания, коментира пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на критики на Бойко Рашков - бивш вътрешен министър в кабинета „Петков“. Имайте предвид, че има 53 хиляди човека в МВР, ние сме преместили няколко човека, причините са изцяло професионални, преценка на възможностите те да бъдат полезни в конкретната ситуация, посочи служебният вътрешен министър. "Крайната преценка е моя, аз стоя зад нея, всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми“, заяви Демерджиев.

„Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде, но моята цел е така да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона, пред съда и да има осъдителни присъди. И това възнамерявам да направя“, каза в отговор на отправени от Бойко Рашков задочен въпрос дали се спазва принципът „Мутри вън“ или вече принципът е „Мутри вътре“.

По отношение на новия шеф на „Национална полиция“ Атанас Илков, Демерджиев уточни, че той е бил назначен по времето на министър Рашков и явно е бил оценен достатъчно високо, за да заеме този пост. В момента временно изпълнява поста, който съм му възложил, допълни служебният министър. 

Относно коментарите за заместник-министрите, служебният министър увери, че в момента никой от заместник-министрите не обитава сгради, които не е позволено по закон да се обитават и увери, че няма никой от политическия му кабинет да обитава такива сгради. 

По темата за изборите Демерджиев посочи, че екипът, който е провел изборите на два пъти, в момента се намира в Министерство на вътрешните работи. Този екип, който преместих, е назначен януари месец 2022 г.,  няма никакво отношение към провеждането на изборите, каза той в отговор на твърдения на бившия вътрешен министър.

„Има разместване в управлението на „Гранична полиция“, чиято цел е единственият досегашен директор да поеме изцяло охраната по мигрантския натиск на сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни компетентности, да се занимава по процеса за влизането ни в Шенген, за да отделим достатъчно внимание на този процес – изоставаме там“, добави Демерджиев.

По информация на БТА. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички