Делчев: Явното гласуване във ВСС означава истинска отчетност

Делчев: Явното гласуване във ВСС означава истинска отчетност | StandartNews.com

Борбата с корупцията е приоритет на правителството, заяви Делчев

Борбата с корупцията е приоритет на правителството. Електронизацията на услугите, предлагани от ведомствата, е начин за изчистване на дребната корупция по места. Това и плановете за борба с корупцията във всяко ведомство са тласък в борба преди приемането на антикорупционния закон.

Това заяви пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и конституционната комисии. В плана на МВР има добри идеи, но трябва да има и конкретни срокове, не след време да слушаме оправдания защо не е постигнат желаният резултат, каза Делчев. Оптимизацията на администрацията и освобождаване на средства за хората по терен също е важна част от реформата в МВР и Явното гласуване във ВСС означава истинска отчетност на хората, които управляват съдебната система, категоричен бе Делчев. Ако има отчетност, прозрачност и граждански контрол, всичко ще бъде различно, каза още той и напомни, че Реформаторският блок внесе предложение за промени в Конституцията между първо и второ четене, в които е и явното гласуване във ВСС.

Конституцията не е въпрос на сделки, а въпрос да се вземе национално отговорно решение и да се стартира една дълго очаквана от обществото реформа, добави депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай