Дар от Цветанов. На кого дава 8 000 гласа

Републиканецът обяви поведението си на изборите

Дар от Цветанов. На кого дава 8 000 гласа | StandartNews.com

Цветан Цветанов и партията му "Републиканци за България" няма да участват на парламентарните избори на 2 април 2023 г. Но бившият втори в ГЕРБ сензационно обяви кого ще подкрепи на вота.

На тези избори „Републиканци за България“ ще подкрепят по места кандидатите на "Демократична България" и "Продължаваме промяната", но партията няма да участва пряко във вота, съобщи Цветанов в Шумен.

„Ние и на предишните избори подкрепихме "Демократична България" и "Продължаваме промяната", защото сме сериозна алтернатива на ГЕРБ. И въпреки че аз съм създавал ГЕРБ, сега търсим друга алтернатива заради предателството към стойностните и качествени членове на ГЕРБ. Това предателство се измерва и с намаляващата подкрепа за ГЕРБ – през 2009 г. партията имаше 1,6 милиона гласоподаватели, на всеки следващ избор те намаляваха – до 1,100 милиона, след това до 800 000, последно до 600 000 души“, коментира Цветанов пред Radian.bg.

На последните избори, на които участва - през юли 2021 г., партията на Цветанов взе 8 546 гласа или (0.31%). Това са избирателите на републиканците, на които ПП и ДБ могат сега да разчитат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай