ДАНС погва Лютви Местан

ДАНС погва Лютви Местан | StandartNews.com

ДАНС подхваща Лютви Местан за накърняване на националните интереси, съобщава epicenter.bg. За изключения от партията и свален от лидерския пост политик спецполицаите имали сериозни данни за нерегламентирани срещи с турски граждани и за теч на информация. Очаква се още след празниците Местан да бъде привикан да дава обяснения.

Ще бъдат проверявани всички контакти на Местан, всичките му срещи с турски политици, всичките му разговори с Ердоган, ще бъде разнищен до дупка.

На последното заседание на Консултативния съвет при президента шефовете на разузнаването от контраразузнавнето са изнесли тревожни данни , че Турция се меси във вътрешните работи на България. Местан реагирал като ожилен и поискал конкретни факти за такава информация, като заявил категорично, обръщайки си както съм към спецслужбите, така и към лидерите на политическите сили, участници в заседанието с думите: "Турция е наш съюзник, какво имате предвид?" И нервно почнал да говори по телефона. Създало се напрежение по темата, в което Местан и се опитал да защити Турция", разказа участник в сбирката.

Това дава основание да се заключи, че българските служби имат достатъчно информация за действията на Турция срещу България и за сътрудничеството на български политици в тази посока. Може да се направи извода, че Доган е получил конкретни факти за действията на Местан "срещу националните интереси", както навремето се случи с Касим Дал, припомни човек от ДПС.

Вероятно ангажиментите, които Местан е поел към Турция, са били и достатъчно добре финаново подплатени, имайки предвид разточителнята сватба, която той направи на дъщеря си наскоро, чиито разходи едва ли биха могли да бъдат покрити от една депутатска заплата.

Депутати от ДПС подозират, че заедно с Местан обяснения в ДАНС ще дават и двама от четиримата депутати, които го придружиха за днешната му конференция в Кърджали.

Единият е бившият ходжа Шабанали Ахмед, който влезе в парламента с протекциите на Местан. След подготвителен курс в Йордания той е завършил богословие в турския град Коня. Самият Шабанали Ахмед обичал да парадира с познанството си с Ердоган, което датирало още от 2008 г. Преди да стане депутат Ахмед бе шеф на Висшия мюсюлмански съвет в България.

Вторият депутат, който се очаква също да бъде проверен от ДАНС, е бившият говорител на Главно мюфтийство Хюсеин Хафъзов. Хафъзов предизвика възмущението на всичките си колеги в НС със скандалното си изказвания от парламентарната трибуна, че „българите не заслужават собствена държава".

Ако всичко това бъде доказано, Лютви Местан ще бъде първият български политик от годините на демокрацията, който може да бъде обвинен в най-тежкото престъпрение - за нарушаване на националните интереси! Източници от ДПС споделиха пред, че почетният председател на партията имал достатъчно информация от службите за действията на Местан и затова предприел такива извънредни, крути мерки срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай