Даниел Вълчев хвърли бомба за Кирил Петков

Нашият балкански нрав обаче добавя една допълнителна окосменост на политическото говорене, каза професорът

Даниел Вълчев хвърли бомба за Кирил Петков | StandartNews.com

Интересно разкритие за министър на икономиката Кирил Петков направи деканът на Юридическия факултет в Су „Св. Климент Охридски” проф. Даниел Вълчев. Той бе вицепремиер и министър на образованието в кабинета на Тройната коалиция.

Запитан за евентуалната нова партия на министрите Кирил Петков и Асен Василев, Вълчев бе скептичен. Той хвърли бомбата, че икономическият Кирил Петков, който ясно се оприличава към градската десница, е всичко друго но не и „десен човек”.

„Основната функция на Народното събрание е да приема закони. Текущото такова ще е вероятно първото, което за два месеца няма да приеме нито един закон. Българското общество не можа да достигне едно ниво на солидарност. Всички сме сами по себе си и гледаме да постигнем целите си. Сърдим се един на друг, както и на държавата”, коментира пред Нова тв проф. Вълчев.

Според него законите са нещата, които наистина интересуват хората.

„Партийните елите знаят, че хората не са лоялни в своя избор на партии и това е причина да разчитат на твърдите си ядра. Това налага едно говорене, което да задоволи именно този електорат”, добави Вълчев. „Това е нормално и го има в целия демократичен свят. Нашият балкански нрав обаче добавя една допълнителна окосменост на тази работа”, каза той.

„Аз не виждам разумна причина да няма правителство. Има възможности за мнозинства във всякакви посоки. Дори и за организациите, които революционно влязоха в Народното събрание”, смята Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай