Сряда,

Червени оставки заваляха в Русе

От: Failed to load user -
A
A
A

Ръководство на общинската партийна организация на БСП в Русе подаде оставка. Това съобщи председателят на организацията Божидар Йотов. Като причина за оттеглянето той посочи слабия резултат на социалистите на местните избори. Така русенските червени изпревариха Изпълнителното бюро, което в деня след вота само декларира готовност да подаде оставка, но при условие, че му бъде поискана от Националния съвет на БСП.

"Не е морално, след като сме постигнали резултат, с 3000 гласа по-малко от предишните избори, да останем начело на организацията", обясни Йотов.

Вече е насрочена и партийната конференция, на която русенските социалисти ще изберат новото ръководство. Тя ще бъде на 13 декември. На нея ще бъде направен задълбочен анализ на изборния резултат, за да могат да бъдат предприети мерки за подобряване на позициите. Според Валентин Христов българите така и не припознали БСП като автентичната лява алтернатива на сегашното управление. Той бе категоричен, че причина за печалния резултат е провежданата от централното ръководство политика.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички