Червени: Не сме искали оставки в БСП

Припомняме, че вчера вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на БСП в писмо до Пленума на партията

Червени: Не сме искали оставки в БСП | StandartNews.com

"Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите", съобщиха от пресцентъра на БСП.

Припомняме, че вчера вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на БСП в писмо до Пленума на партията. Причината - провал на местния вот, след който соцпартията отсъства от управлението на общините в половин България, според техния анализ на изборите.

Ръководството беше обвинено в авторитаризъм, а освен оставката на Нинова се настоява и за тази на цялото Изпълнително бюро, и на Националния предизборен щаб, начело на който е заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

Подписите на 50 социалисти, включително на Сергей Станишев, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Георги Божинов и Красимир Янков, стоят под документа с апел за оставки на върха в БСП. Писмото беше разпратено по електронната поща до всички членове на Националния съвет на партията в навечерието на неделния пленум, на който ще се обсъжда представянето на столетницата на местния вот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай