Червен картон за Нинова от жените социалистки

След младежите и ОЖС зашлеви соцлидерката

Червен картон за Нинова от жените социалистки | StandartNews.com

Червен картон за Корнелия Нинова показаха жените социалистки в неделя. Нейната фаворитка за председател на ОЖС Таня Найденова се представи катастрофално и остана последна. Това беше категоричен знак, че жените социалистки не приемат политиката на председателката на БСП. Нинова се надяваше, че след като намърда Найденова във вътрешнопартийната ЦИК, няма да има проблем да я направи и шеф на ОЖС на мястото на Катя Николова. Това, обаче, не се случи, даже напротив. На балотаж за лидерското място в ОЖС пребориха сили две от най-влиятелните социалистки - депутатката Дора Янкова, която е пълна противоположност на Нинова и дясната ръка на Георги Гергов Александра Берданкова, отявлен критик на Ниновизма в БСП. В крайна сметка Янкова вече получи своите поздравления за избирането й за председател на женската организация.

Представителките на нежния пол в левицата не спряха до тук, позорно за Корнелия Нинова беше и гласуването за членове на Националния съвет на жените. Лидерката, която се опитва чрез ПР снимки във Фейсбук да обяснява колко добре работят, всъщност не е могла да събере и половината гласове за член на висшия орган на жените. Тя е била класирана на едно от крайните места, изпреварена дори от Ана Пиринска, за която се знае, че е неин противник.

Запознати твърдят, че Нинова така и не разбрала какво се е случило до последно. "След това лицето й придоби доста ядосано изражение", коментираха присъствали в залата.
Гонейки враговете с партиен билет и оплювайки своите конкуренти за постта, Корнелия Нинова започва с все по-бързи темпове да губи битката във всички ръководни органи на партията.

След като по-рано този месец младежката организация й зашлеви няколко звучни шамара, избирайки с най-много гласове в своя Национален съвет, уволнения от Нинова Атанас Атанасов, сега това направиха и жените. Въпрос на време е Нинова да осъзнае, че хората, с които е заобиколена, нямат никакъв капацитет, а от известно време и желание да й спасят председателското място, но ще бъде късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай