Червен депутат: Нинова да оттегли оставката си

Срещу Корнелия Нинова се води „мащабна атака" смята Христо Проданов

Червен депутат: Нинова да оттегли оставката си | StandartNews.com

Конгрес на БСП днес трябва стартира процедура за избор на нов лидер на партията. Очаква се да бъде представен и политически доклад за резултатите от изборите за Европейски парламент и задачите за предстоящите местни избори.

„За мен най-нормалното е оставката на Нинова да бъде оттеглена. Не е сега времето за избор на нов председател. На прага сме на местните избори и това ще ни затрудни чисто юридически при регистрацията на кандидатите ни”, коментира пред нова телевизия депутатът от левицата и заместник-председател на парламентарната й група Христо Проданов.

Той бе категоричен, че срещу подалият оставка председател Корнелия Нинова се води „мащабна атака, която се провежда с активната помощ на външни сили, олигархични кръгове, включително такива от ГЕРБ и правителството”.

„Има една малка група в Конгреса, която иска да свали Нинова, за да се сдружи с Борисов”, коментира Проданов. Той отказа да назове имената на съпартийците си, за които подозира, че влизат във въпросната група.

„Преди две заседания Конгресът прие председателят да се избира на пряк вътрешнопартиен избор от всички членове на партията. Сега те настояват да се върнем на старото положение и Конгресът да си избира председателя на партията. Според мен е недопустимо да караш едни и същи хора да гласуват точно обратното на това, което са гласували преди две заседания”, каза още депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай