Чакаме ценовата оферта от САЩ за F-16 до седмица

Има вариант сумата да бъде депозирана на сметка, от която дори ще прибираме годишна лихва

Чакаме ценовата оферта от САЩ за F-16 до седмица | StandartNews.com

Според военния министър Красимир Каракачанов официална оферта за закупуване на изтребители F-16 ще пристигне в София до седмица. В интервю за Нова телевизия министърът обясни важните страни на сделката, които ще се обсъждат и трябва да бъдат докарани до добър край за България…

„До една седмица ще пристигне официалното предложение за F-16, което ще коментираме с тях”, съобщи Каракачанов.

„Нашият стремеж е ясен – да купим най-добрия самолет за нашата изтребителна авиация”, каза още Каракачанов. „Не купуваме самолети само за да имаме самолети, не ги купуваме само за охрана на въздушното пространство, не ги купуваме само, за да правим авиошоу, купуваме авиация, която, не дай си Боже, може да се наложи да участва в бойни действия”, заяви министърът на отбраната.

Вицепремиерът обясни още, че относно сделката има три големи въпроса. Първият е цената, както и оборудването и въоръжението на самолетите. А за това отговаря Министерството на отбраната. Вторият е индустриалното сътрудничество, за което отговоря Министерството на икономиката. Третият е начините и сроковете на плащане, за което разговорите води Министерството на финансите.

„Има вариант сумата да бъде депозирана на сметка, от която дори ще прибираме годишна лихва. От нея ще се тегли при всеки етап от сделката. Но това са неща, които, надявам се, колегата министър Горанов ще свърши по най-добрия начин”, коментира Каракачанов.

Той разгледа и темата с партийните субсидии. „Субсидията отдавна трябваше да се смъкне. От ВМРО в предишното народно събрание предлагахме субсидията от 11 лева да стане 6 лева, но да има и горна граница – не повече от 5 милиона на партия”, каза Каракачанов. „Трябва да бъде намалена, би било жест към обществото, че партиите не мислят само за себе си”.

Каракачанов коментира и обвиненията от страна на Волен Сидеров, както и исканата му оставка. „Продължаваме напред, вършим си работата. Който иска да хвърля голи обвинения, да го прави. Когато си последен в класацията, да кажеш, че другите 99% са получили повече с измама, не е сериозно. Ако бяха работили 2 години от „Атака”, може би щяха да имат по-добри резултати. На тях все някой им е виновен”, заяви Каракачанов.

„Аз съм човек, устроен широко, искам да вършим работа. Ако не им се работи, да правят каквото си искат”, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай